Băcănia Fermierului

este sursa ta de produse de calitate înaltă

Povestea noastră

BĂCĂNIA FERMIERULUI este sursa ta de produse de calitate înaltă, naturale și certificate BIO, proaspete și sănătoase, provenite direct din ferma și terenurile noastre de pe însoritele câmpii ale Vrancei, adunate în cele două băcănii din București.

Aceste produse (carne, burger, cârnați, făină, mălai, pâine, patiserie) sunt rezultatul muncii și experienței noastre de peste 20 de ani.

Pentru a le obține, asigurăm o trasabilitate de 100% pentru că semănăm, cultivăm, recoltăm, procesăm și prelucrăm cu utilaje și echipamente de ultimă generație, pentru ca tu să te bucuri de o calitate premium, la un preț corect.

Cum am evoluat de-a lungul timpului

1996

Anul în care am pornit la drum în domeniul exploatării terenurilor agricole. Am început de la 7 ha și astăzi, am ajuns să exploatăm 4.400 ha pe raza județului Vrancea pe care cultivăm grâu, orz, porumb, secară, grâu spelta.

2000

Am deschis prima benzinărie modernă din Vrancea, pentru ca apoi să mai inaugurăm încă două benzinării.

2000-2024

Am investit din doi în doi ani în tehnologie nouă, pentru a rămâne sustenabili. Până în prezent, am achiziționat utilaje agricole de cca 8 milioane de euro.

2009

Am construit primele 3 celule de siloz, cu o capacitate de 1.350 metri cubi/celulă. În următorii ani, am tot crescut capacitatea de depozitare în silozuri, iar acum, putem stoca 10.000 tone în silozuri. Apoi, în perioada anilor 2017 – 2020, am completat capacitatea spațiilor de depozitare cu câteva magazii, unde putem păstra 5.000 de tone de cereale.

2009 – 2010

Am realizat o Fabrică de Nutrețuri Combinate și Concentrate, unde prelucrăm cerealele din producția proprie și realizăm în jur de 50 tone/zi de furaje. Furajele sunt dedicate mai multor categorii de animale precum, păsări, porci, bovine, ovine, iepuri, miei etc. A urmat construcția de depozite unde păstrăm furajele, dar și deschiderea a cinci magazine Agranoland, în județul Vrancea, de unde se pot cumpăra furaje, dar și făina și mălaiul Agranoland.

2010

Am pornit moara de făină, certificată ecologic, cu o capacitate de procesare de 24 tone/24 ore, care procesează făină naturală și ecologică obținută din cereale proprii, atent selecționate și cu cei mai buni parametri de panificație.

2011

Am început extinderea spre zootehnie, prin dezvoltarea unei ferme de vaci. În prezent, avem 700 de vaci de lapte și carne. Avem vaci de carne din rasa Angus și Montbeliard și cele de lapte sunt Holstein. Producția de lapte ajunge zilnic la 7 tone, iar laptele îl livrăm către procesatori.

2019

Am deschis Băcănia Fermierului din Despot Vodă, nr. 55, București, pentru ca apoi să deschidem și cea de-a doua băcănie, din Mihai Bravu, nr. 200, București.

2020

Ne-am extins și spre creșterea de ovine, din rasele Ile de France și Merinos, iar carnea acestora o vindem în cele două băcănii din Capitală. A fost anul în care am realizat investiții și în zona irigații, care au ajuns la suma de 7 milioane de euro. De asemenea, am investit în realizarea unei livezi în sistem super intensiv, de măr și prun, care se întinde pe 15 ha.

2022

Deținem un abator de ultimă generație, sacrificarea realizându-se direct în fermă. Aici, sacrificăm 2 tauri/săptămână și aprox. 10 oi/săptămână.

2023

Am finalizat depozitul de stocare a fructelor și fabrica de prelucrare a acestora, care împreună au însumat 1,5 milioane euro, ca și investiție.

2024

Ne-am propus să pornim producția din Fabrica de sucuri, Carmangeria din fermă, dar și Fabrica de ulei. Toată produsele rezultate vor fi vândute doar în băcăniile noastre.

Ce spun clienții